Jeroen - 02-11-2015
Curaçao – Holland unter Palmen

Praag

Samen met maatje en muziekproducer Edwin de Groot vertrok ik april richting Praag.

Een paar weken voor ons vertrek werkten we samen aan een nieuw album van de schlagerpopband “Die Cappuccinos” uit Duitsland en in Praag zouden de orkestrale partijen voor dit album worden ingespeeld. Omdat filmen me in het bloed zit moest de camera natuurlijk mee! Het was mijn bedoeling om er een kort verslag van te maken, just for fun ☺

Ik had de bandleden nog niet ontmoet tijdens het werken aan het album maar het klikte meteen en het weekend was geweldig! Leuke mensen, prachtige studio, te gekke muzikanten en veel, heel veel lekker eten!

Voorbereiding

De bandleden vertelden over het plan om een DVD uit te brengen in de Duitstalige landen. De DVD, die ook op tv zou worden uitgezonden, moest worden opgenomen op het zonnige eiland Curaçao en het zou een muzikale reis langs de mooiste en meest bijzondere plekjes van dit eiland worden.

“Zou Addictive deze productie willen doen?”

Dolenthousiast en zonder twijfel zijn we in dit project gestapt en begonnen aan de voorbereidingen. Samen met maatje en DoP (Director of Photography) Stefan Hegenberg, die we graag bij deze klus wilden betrekken, hebben we de plannen uitgewerkt en langzaam kwam de reis dichterbij.

Zwarte Cross

De band was ondertussen al maanden op tour door Europa en deed ook het Zwarte Cross Festival aan. Een mooie gelegenheid voor een korte registratie en een goed moment om de band nog iets beter te leren kennen. In Curaçao zouden we elkaar 11 dagen non-stop op de lip zitten dus dit leek me geen overbodige luxe 😉

De Reis

Vanaf het moment dat we op Schiphol aankwamen (op een mooie septemberdag om 06:00 uur ‘s ochtends) was het genieten. Er werd veel gelachen en iedereen had er zin in! Dit moment was meteen ook de start van 10 dagen gemiddeld 18 uur per dag draaien, reizen, back-uppen en lol maken.

We hebben prachtige stranden bezocht, met dolfijnen gezwommen, gevaren, eilanden bezocht, gesnorkeld, gefeest, gejetskied, struisvogel gereden, heerlijk gegeten en gedronken en dit alles zo mooi mogelijk geregistreerd.

curacomp2

Nu, terug in Nederland, zijn we druk bezig met de montage en kunnen we terugkijken op een geweldige trip! De uitdaging om dit alles in een tijdsbestek van slechts 11 dagen zo goed mogelijk in beeld te brengen is wat ons betreft geslaagd!

In februari 2016 zal de première van deze unieke DVD plaatsvinden, wij kunnen niet wachten om onze reis te delen met het (Duitse) publiek!

11988214_854093287992085_6830366748989150385_nCREW:

Regie:   Jeroen Niessink
Storyboard:   Michel Ursinus
Uitvoerend producent:   Addictive – Visual Communication
Camera:   Stefan Hegenberg
Productieleider:   Jordy Thé
Producent:   Michel Ursinus
Supervisor:   George Thé
Haar & Visagie:   Kai Verheij – kapperkai.nl
Art & Design:   Peter Brückner
Planning:    René Ursinus